Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc stigao u Sarajevo

Spread the love
Menprom

Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc kazao je danas novinarima u Sarajevu kako “jedva čeka ponovni dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine”, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Ergenc je danas uživao u druženju s muzičkom grupom Taksim Trio u jednom od sarajevskih restorana.

U izjavi novinarima Ergenc je kazao kako ima “pomiješane osjećaje sreće i uzbuđenja zbog toga što se nalazi u Sarajevu”.

“Ne mogu to objasniti riječima. Ono što je Sarajevo doživjelo prije 20 godina i kako je to utjecalo na ljude. Čuo sam jako mnogo stvari o ovoj zemlji, jako sam uzbuđen, a to sam i očekivao da će doći uz dolazak u ovaj grad. Nažalost, tu sam samo jedan dan i jedva čekam na drugi poziv da ponovo dođem, siguran sam da ću ponovo doći da ostanem malo duže jer ovdje se mogu vidjeti jako zanimljive stvari, upoznati zanimljivi ljudi”, rekao je Ergenc.

Ergenc je rekao da je SFF nevjerovatno dobar festival.

Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u regiji i šire poznat po ulozi osmanskog sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, stigao je jutros u Sarajevo.

Ergenc u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravi kao jedan od gostiju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), koji se održava od 15. do 23. augusta. On je stigao jutarnjim letom Turkish Airlinesa, a večeras će se pojaviti i na crvenom tepihu.

“Jako sam uzbuđen. Prvi put ću prisustvovati SFF-u o kojem sam stvarno mnogo čuo. Jako sam sretan što imam ovu priliku iako neću ostati dugo. Nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem u budućnosti, jer ranije nisam bio u Sarajevu”, rekao je ranije u izjavi zaAA.

Ergenc će već sutra napustiti bh. prijestolnicu.

Halit Ergenc rođen je 30. aprila 1970. u Istanbulu. Ovaj turski pozorišni i filmski glumac diplomirao je na uglednom Univerzitetu Mimar Sinan, a oženjen je poznatom glumicom Berguzar Korel, poznatoj po ulozi Šeherzade u seriji 1001 noć, s kojom ima sina Alija.

Ergenc je bosanskohercegovačkoj i javnosti u regiji također poznat i po ulozi Onura Aksala, u seriji 1001 noć, u kojoj je igrao glavnu mušku ulogu.

Ergenc je glumio u filmovima Dersimiz Ataturk, Devrim Arabaları, Babam ve Oglum i Hic Yoktan Ask.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: