Turistička razglednica TK: Lukavačka čaršija i jezero Modrac

Spread the love
Rental Travel

Istražujući historiografiju Bosne i Hercegovine, nećemo pronaći mnogo radova koji obrađuju teme iz područja lokalne historije grada Lukavac. Nije poznata nijedna sveobuhvatna historijska sinteza koja govori o prostoru Lukavca, a da je izašla prije Drugog svjetskog rata. Tek nešto plodniji historiografski rad na ovom polju odvija se sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća.

Reha Centar

Ovaj grad posjetili smo početkom proljeća ove godine u želji da saznamo šta nam to Lukavac nudi kada je u pitanju turizam. U samom gradu smo boravili jako malo a svi su nas upućivali na jezero Modrac i kasnije će se ispostaviti s razlogom.

Ono što smo mogli primijetiti u restoranima i kafićima kao i velikom broju tržnih centara u Lukavcu je ljubaznost i susretljivost ljudi.

Svi ugostiteljski objekti imaju dobru ponudu a sama čaršija u kojoj smo ponajviše i boravili, obiluje upravo takvim objektima.

Jedan konobar nam je u šali rekao“ako nećete na jezero Modrac onda ne morate dalje jer sve što se od zabavnog života u Lukavcu dešava je u ovoj ulici“.

Na kraju zaključak da smo proveli lijep dan u lukavačkoj čaršiji ali da nas je Modrac svakako osvježio, kišom koja je padala tokom našeg boravka ali prije svega ambijentom koji svakako preporučujemo.

Projekat podržan od strane Turističke zajednice TK

 

Komentari

Komentara