Sa skupa u Brčkom: Naša ideja, naš program, naši ljudi, garant su boljeg života u našoj zemlji

Spread the love
Menprom

Sinoć je u Brčkom, u prepunoj sali Islahijeta održan predizborni skup Naše stranke Brčko distrikta kojeg su podržali i članovi i članice Naše stranke TK.

Reha Centar

Prisutnima su se obratili Mirsad Čamdžić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH, kandidati također za Parlament FBiH: Jasmin Kadić, Adnan Karamujić i Mirza Šadić. Od kandidata za državni nivo prisutnima su se obratili Zvjezdan Karadžin, nosilac liste za Parlament BiH, Mirela Trepanić Grbešić te Ermin Džindić. Skupu se obratio i Selim Bešlagić, ratni načelnik Tuzle.

Jasmin Kadić, predsjednik Izbornog štaba za Brčko distrikt, kazao je da od Naše stranke građani i građanke neće čuti isprazne parole i fraze, kao i da Naša stranka ima dokazane ljude koji su u poslaničkim klupama posvećeni boljem životu i budućnosti. Od građana je zatražio da se uključe u političku borbu za našu zemlju. Prisutnima je poručio: “Ne dozvolimo im da nam naše serviraju u mrvicama kao da je njihovo i kao da je to izraz njihove dobre volje.”

Mirela Trepanić Grbešić navela je da je u Skupštini Tuzlanskog kantona slušala potrebe i probleme građanki i građana TK, kao i da se nije bojala prijetnji skupštinskih kolega da se nikada nijedna inicijativa, amandman ni zakon koje predloži Naša stranka neće usvojiti.

“Sa takvima nisam ulazila u polemiku, već sam radom dokazivala da su potrebe građana iznad tih prijetnji i prepucavanja. O radu Kluba Naše stranke u Skupštini TK najbolje govore realizirane inicijative, poput ukidanja parafiskalnih nameta za obrte i firme ili uvođenje HPV vakcine u dobrovoljni program vakcinacije. Za vrijeme našeg učešća u vlasti usvojili smo Zakon o prijavljivanju imovine i osnovali Ured za borbu protiv korupcije. To ćemo prenijeti na sve nivoe vlasti, a sve one koji kradu adekvatno ćemo kazniti i isključiti iz svih političkih procesa”, poručila je Trepanić.

Adnan Karamujić, najmlađi kandidat s liste za Parlament FBiH, istakao je kako se Vlada Federacije BiH za 12 godina od usvajanja Zakona o mladima FBiH nije udostojila provesti istraživanje o potrebama i problemima mladih, te omogućila da se na osnovu toga usvoji ključni dokument, a to je Strategija o mladima FBiH, posebno naglasivši koliko je to demotivirajuće za ostanak mladih u ovoj državi.

Zvjezdan Karadžin u svom izlaganju ukazao je na važnost tranzicije energetskog sektora na način koji neće imati katastrofalne posljedice za zaposlene u sektoru termoenergetike. Pored toga, istakao je da Bosna i Hercegovina kao država mora zaštititi interese svojih građana, te je prisutnima poručio kako je jedina borba važnija od borbe za čist zrak zapravo borba za našu zemlju.

Mirsad Čamdžić i Selim Bešlagić govorili su o važnosti izlaska na izbore. Tom prilikom Selim Bešlagić je kazao kako glas za Našu stranku nikada neće biti bačen glas: “Volio bih da izađete na izbore i date glas za najbolji program, za najbolju viziju, za najveće radnike i one koji će sigurno pošteno zastupati vas i vaše interese. Drugog oktobra olovka je spas za naše građane.”

Mirsad Čamdžić je naveo kako novca u budžetima ima kada se ne krade, naglasivši da je velika izlaznost na izbore ključ u rukama građanki i građana do bolje, naše zemlje.

Komentari

Komentara