BKC Tuzla: Prva repriza predstave za djecu „Pipi Duga Čarapa” u petak 26. aprila

Spread the love
Menprom

Prva repriza predstave za djecu i mlade “Pipi Duga Čarapa”, koja je premijerno izvedena 29. marta 2024. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, zakazana je za petak 26. aprila u 18.00 sati.
Nezaboravna atmosfera sa premijere, na kojoj je više od 300 djece, ali i odraslih uživalo u avanturama nestašne Pipi, obećava dobru zabavu i na predstojećoj predstavi za koju kao i za prvu vlada veliko interesovanje.
Adaptaciju teksta po romanu slavne švedske autorice za djecu Astrid Lindgren i režiju za ovaj projekat radila je mlada glumica Selma Gusinac, koja i glumi u ovoj predstavi, zajedno sa Vedadom Naimkadićem i Lamijom Buševac, mladim glumcima Pozorišta mladih Tuzle.
Pipi, koja je proputovala svijet, vodi nas kroz nezaboravne avanture hrabre i energične djevojčice. On nas osvoja svojim pothvatima, a kroz igru i znatiželju pokazuje nam svoj imaginarni svijet koji najbolje razumiju djeca. U tome joj pomažu Tomi i Anika (brat i sestra) njeni drugari koji uživaju u druženju sa njom, punom neočekivanih avantura. Iskonska strast za igru i želja da igra, uz ljubav i prijateljstvo bude neizostavni dio njihovih života oduševit će djecu, a odrasle vratiti u bezbrižno djetinjstvo.
Predstava je rađena u produkciji JU Bosanski kulturni centar TK, a koproducent je Pozorište mladih Tuzle.
Ulaznice za predstavu po cijeni od 8 KM mogu se kupiti u Marketing službi BKC TK svaki radni dan od 8 do 15 sati, te na dan predstave od 8.00 do 18.00 sati. Sve informacije se mogu dobiti na e-mail adresu marketing@bkctuzla.ba i telefon: 035 311 070.
aktuelno.ba

Reha Centar

Komentari

Komentara