14. Lukavački sajam turizma: predstavljena turistička ponuda Republike Turske

Menprom

Na dan otvaranja 14. Lukavačkog sajma turizma upriličeno je svečano otvaranje promotivnog štanda Republike Turske te prigodno druženje sa predstavnicima medija i posjetiteljima Sajma.

Reha Centar

Otvorenju štanda prisustvovali su Ahmet Temurci, zamjenik direktora Direkcije za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske te ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin.

„Došao sam u Bosnu i Hercegovinu s ciljem da poboljšamo saradnju između dvije države na polju turizma.   Vjerujem da će se i u ovoj godini nastaviti pozitivni trendovi kada su u pitanju posjete bosanskohercegovačkih građana Turskoj, ali i turskih turista Bosni i Hercegovini. Turska i Bosna i Hercegovina su prijateljske zemlje, a turizam, upoznavanje sa običajima, tradicijom i kulturom naših naroda je velika šansa da se još više zbližimo i bolje upoznamo. BiH zauzima posebno mjesto kod nas i naš je primarni cilj. Iskreno pozdravljam sve Bosance i Hercegovce.“, rekao je Ahmet Temurci, zamjenik direktora Direkcije za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske.

Na promotivnom štandu Turske, posjetiteljima je biti predstavljena bogata turistička ponuda ove zemlje, koja se ogleda kroz širok spektar mogućnosti i različitosti. Posjetiocima štanda na raspolaganju je i promotivni materijal koji prikazuje prirodne ljepote i ljudska dostignuća koja Tursku čine jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu.

Sam štand u duhu je globalne kampanje pod nazivom „Home of“, kojom Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske želi u cijelom svijetu prikazati Tursku kao dom različitih motiva, kao naprimjer Turska – Dom civilizacija; Troje; dva kontinenta; historije; tradicije; tirkiza; avanture i tako dalje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara