Tragedija u sredozemnom moru: Spašeno ih je samo 28, traga se za njih 700

Spread the love
Menprom

U Sredozemlju se nižu tragedija za tragedijom. Najnovija se dogodila oko ponoći i strahuje se da su stotine imigranata poginule

Reha Centar

Nova tragedija u Sredozemlju (Foto: Google Maps)

Vjeruje se da je do 700 osoba izgubilo život u prevrtanju broda s imigrantima tijekom noći u Sredozemnom moru, prenose svjetske agencije u nedjelju pozivajući se na povjerenstvo Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

Do sada je spašeno 28 osoba a u akciji spašavanja žrtava pomorske nesreće na granici s libijskim vodama sudjeluju brodovi talijanske obalne straže i mornarice.

Nesreća se dogodila 120 nautičkih milja, odnosno 220 kilometara južno od talijanskog otoka Lampedusa.

Ukoliko se broj stradalih potvrdi radilo bi se o jednoj od najgorih nesreća s imigrantima proteklih desetljeća na južnom Mediteranu. Ukupan broj stradalih imigranata na Sredozemnom moru u tom bi slučaju u ovoj godini premašio 1500.

“U ovom trenutku strahujemo da se radi o tragediji ogromnih razmjera”, kazala je glasnogovornica UNHCR-a Carlotta Sami za medij, javlja Reuters.

Malteški premijer Joseph Muscat, čiji brodovi također sudjeluju u akciji spašavanja, kaže kako se strahuje od velikog broja stradalih.

Vjeruje se da se brod prevrnuo kada su imigranti prešli na jednu stranu prepunog broda dok im se približavao trgovački brod.

dnevnik.hr -aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: