”Bosna prije svega”: Studentska konferencija o Aliji Izetbegoviću 7. maja u BKC TK

Spread the love
Menprom

Fond “Bošnjaci” u saradnji sa Muzejom “Alija Izetbegović”, Fondacijom “Alija Izetbegović”, Udruženjem “Mladi muslimani” i JU Bosanski kulturni centar TK organizuje Studentsku konferenciju o Aliji Izetbegoviću pod nazivom ”Bosna prije svega”.

Reha Centar

Studentska konferencija će se održati u utorak, 7. maja 2024. godine s početkom u 13:30 sati u sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Ovom prilikom, sedam studenata će predstaviti svoje radove koje su pripremili pod mentorstvom prof. dr. Admira Mulaosmanovića.

Cilj organizacije konferencije je podsticaj mladim za izučavanje pisanih djela Alije Izetbegovića kako bi se na taj način upoznali sa njegovim porukama, životom, radom i djelom. Ovom konferencijom želimo javnosti, iz ugla mladih, prikazati stvarnu sliku o Aliji Izetbegoviću. Njegove knjige ne bi smjele kupiti prašinu na policama naših javnih i kućnih biblioteka. One bi morale biti obavezni dio literature u našim vaspitno obrazovnim ustanovama, što nažalost nije slučaj. Nadamo se da generacije koje dolaze to neće dopustiti, te da će njegove poruke imati trajni karakter i da će im biti vodilja tokom života, rada i djelovanja.

Tokom konferencije biće postavljena izložba “Sjećanja” o mladosti i privatnom životu Alije Izetbegovića.

Organizatori svim zainteresiranim upućuju poziv za učešće na ovom skupu, što je doprinos u stimulaciji mladih za izučavanje pisanih djela Prvog predsjednika predsjedništva nezavisne RBiH, osnivača i vakifa Fonda ”Bošnjaci”.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara