Smaknuće koje je pošlo po zlu

Rental Travel

Novi detalji smaknuća koje je pošlo po zlu: ‘Svi su bili prekriveni krvlju, a on je pokušao strgnuti remenje sa sebe’

Reha Centar

Četrnaest mjeseci nakon pogubljenja osuđenog ubojice Claytona Locketta, u javnost izlaze novi detalji cijelog procesa. Naime, kao što se i otprije zna, Lockettova smrt nije bila ‘rutinska’ jer je pogubljenje pošlo zlu.

Naime, pogubljenje je pošlo po zlu kad koktel, relativno netestiranih lijekova, niju uspio ubiti Locketta iz prve. Novinar koji je prisustvovao pogubljenju rekao je kako su osuđeniku 12 puta pokušavali naći venu što je na kraju rezultiralo oteklinom veličine loptice na području prepona gdje je drip, umjesto u krv, kapao u tkivo.

Obdukcija je pokazala da je Lockett bio priseban u trenutku kad je trebao biti pod sedativima te da se opirao i pokušao sa sebe strgnuti remenje kojim je bio vezan za stol. Ozljede od remenja bile su vidljive i tijekom obdukcije.

Liječnik i ostatak ekipe zadužene za smaknuće bilo je poprskano krvlju, a u jednom trenu im je bilo rečeno da razmisle o zaustavljanju smaknuća i o pokušaju oživljavanja. Ubrzo nakon toga Lockett je preminuo.

Lockett je, izgleda, umro od masivnog srčanog udara manje od sat vremena nakon što su mu dane kemikalije za pogubljenje.

8-godišnji Lockett osuđen je na smrt zbog toga što je pucao u 19-godišnju Stephanie Neiman i potom gledao kako su je dvojica njegovih suučesnika živu zakopali 1999.

Oklahoma je početkom 2014. godine odredila novu proceduru i koktel kemikalija nakon što više nije mogla doći do kemikalija koje je ranije koristila za pogubljenja. Oklahoma i druge američke savezne države nastoje doći do novih dobavljača i kemijskih kombinacija nakon što su proizvođači lijekova, većinom u Europi, uveli zabranu prodaje protiveći se da se medikamenti proizvedeni za druge namjene koriste u smrtonosnoj injekciji.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara