Premijer TK Bego Gutić razgovarao sa pijačnim prodavcima iz Živinica

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je posjetio danas pijačne prodavače koji protestvuju ispred Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Nakon razgovora sa Premijerom i ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom nekoliko prodavaca Gradske pijace Živinice, prekinulo je štrajk glađu, ali će u  protestnom okupljanju, zbog zabrane rada koji im je izrekla Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, ostati do daljnjeg.

Reha Centar

ŠTRAJK GLAĐU

”Ja vas podržavam u vašim zahtjevima i to je bila jedna od tema danas održanog Kolegija Vlade sa kojeg je upućena inicijativa poslanicima u Skupštini. Radi se na rješavanju vaših problema, te vas s toga pozivam da se povučete i idete svojim kućama”, kazao je između ostalog premijer Gutić.

Cilj Inicijative je donošenje Odluke o obustavi aktivnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove do daljenjeg, odnosno do rješenja imovinsko-pravnih odnosa i ostalih proceduralnih propusta Općine Živinice, budući da je ovaj problem prisutan oko 20 godina. Poslanici Skupštine TK o ovome bi se trebali očitovati već u ponedjeljak.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara