Resorni ministri održali sastanak sa predstavnicima Udruženja za osobe sa invaliditetom „DUGA“

Menprom

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović danas je zajedno sa ministricom za rad, socijalnu politiku i povratak Danijelom Simić primio predstavnike Udruženja za osobe sa invaliditetom „DUGA“ Almu Dropić, Alminu Ćilimković i Zlatka Selmanija, suorganizatora projekta „Pjesmom i plesom do snova“.

Reha Centar

Na sastanku je predstavljen rad Udruženja, kao i projekat „Pjesmom i plesom do snova“, festival kojim žele uključiti djecu i omladinu sa invaliditetom u društvena zbivanja, i time zadovoljiti emocionalne potrebe kako djeteta tako i roditelja, a i podići svijest društvene zajednice dovodeći je u direktni kontakt sa osobama sa invaliditetom.

Resorni ministri opredjeljeni su da podrže i pomognu rad Udruženja, kao i festival „Pjesmom i plesom do snova“, a naročito mlade osobe pune entuzijazma i volje za rad. Ministrica Simić kazala je da postoji mogućnost i sufinansiranja projekta kroz postojeće programe Ministartva za rad, socijalnu politiku i povratak, kao što je obilježavanje dječije nedelje, na koje Udruženje može aplicirati sa navedenim projektom.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara