Premijer Tuzlanskog kantona postao član Međunarodne policijske asocijacije

Rental Travel

Predsjednik Regionalnog kluba Međunarodne policijske asocijacije (IPA) TK Jasmin Hećimović svečano je danas uručio premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću značku i službenu člansku legitimaciju Međunarodne policijske asocijacije.

Reha Centar

Ovaj čin svojevrsno je priznanje svemu onome što je premijer Gutić uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, prije imenovanja na poziciju premijera Tuzlanskog kantona, obavljajući brojne dužnosti u sigurnosnim agencijama.

IPA je strukovna, politički i poslovno neovisna policijska organizacija koja okuplja preko 400.000 članova iz 62. zemlje svijeta. Otvorena je za sve policijske službenike svih država, a jedan od ciljeva je i međusobna razmjena strukovnih iskustava. Registrovana je pri Savjetu Evrope i UN-u sa savjetodavnim statusom, kao međunarodna organizacija.

Osim razmjene iskustava, ciljevi ove organizacije su poboljšanje odnosa između policije i javnosti, poticanje socijalno – humanitarnih aktivnosti i kulturno – sportske saradnje policajaca zemalja učesnica.

Osim predsjednika Hećimovića, današnjem uručivanju značke i službene iskaznice prisustvovali su članovi upravnog odbora Kluba Idriz Jahić i Samir Sejdić.

aktuelno.ba – odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara