Javni prihodi ujedinili političke partije na Tuzlanskom kantonu

Menprom

Dogovor oko najpovoljnijeg načina kojim bi se ispravio niz budžetskih anomalija kad je u pitanju ostvarivanje javnih prihoda ujedinio je danas predstavnike političkih partija Tuzlanskog kantona na sastanku sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem.

Reha Centar

Sastanku su prisustvovali poslanici Parlamenta Federacije BiH sa područja Tuzlanskog kantona Ismet Osmanović, Muhamed Ibrahimović, Mahir Mešalić, Refik Hankić, Fuad Hadžimehmedović te sekretar Vlade TK Enver Ćosićkić.

javni prihodi

Sagledavajući tehničke aspekte i mogućnosti kojim bi doveli Tuzlanski, kao i preostalih šest kantona u FBiH u bolji položaj raspodjelom javnih prihoda, učesnici sastanka dogovorili su da direktno sami poslanici odnosno delegati u Parlamentu Federacije BiH sa područja TK u parlamentarnu proceduru upute prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, po skraćenoj proceduri.  Ovom je prilikom rečeno da će na ovaj način biti omogućeno i ostalim kantonima da se očituju o predloženim izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBIH.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara