“Zlatni Ljiljani” Tuzle: Nećemo dozvoliti da naši saborci, radnici i građani, napuštaju ovu zemlju

Menprom

Saopćenjem za javnost danas su se oglasili i UDNRP “Zlatni ljiljan” u kojem između ostalog naglašavaju punu podršku obespravljenim radnicima posrnulih tuzlanskih preduzeća, koji i dalje imaju namjeru kako navode napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Reha Centar

Treba naznačiti da su politike uz sebe imale Pravosudne organe koji su ih štitili u njihovim namjerama, a mi to nazvali sprega politike, tužilaštva i pravosudnih organa. Dosad smo šutali- istaknuto je u dopisu UDNRP “Zlatni ljiljan”.
Mi “Zlatni ljiljani“ ne želimo da učestvujemo u tome i nećemo dozvoliti da naši saborci, radnici, građani, napuštaju ovu zemlju. Zemlju treba da napuste oni koji su je doveli i dalje vode u propast.
1.    Tražimo od Skupštine i Vlade TK da hitno i ozbiljno pristupe rješavanju radničkih problema i zahtjeva.

2.    Tražimo od sudova i Tužilaštva da napokon sprovedu istrage i utvrde odgovornost za nezakonitu privatizaciju i uništavanje tuzlanskih firmi, ne rješavanjem spornih predmeta i sami postaju saučesnici u daljem obespravljivanju radnika.

3.    Pozivamo OHR i Visokog predstavnika da reaguje svojim autoritetom, utiču na rad Pravosudnih organa, a ako to ne mogu bar mogu prestati fmansirati nerad.

4.    Očekujemo od MUP-a TK da reaguje profesionalno i u skladu sa zakonom , te da na obespravljenim radnicima ne trenira strogoću. Naglašavamo da oni koji demonstriraju ističući svoje radničke probleme ne mogu biti tretirani kao huligani, niti kao
potencijalni rušitelji Državnih insitucija.

5.    Pozivamo obespravljene radnike da ne dozvole da se zloupotrijebi njihov legitimm ćin traženja radničkih prava, i da ne dozvole da se u njihove redove uvuku oni kojima je primarni cilj rušenje i stvaranje haosa.

6.    Nikome nećemo dopustiti da zloupotrebe, i iskoriste radničku nevolju- stoji u dopisu UDNRP “Zlatni ljiljan” Općine Tuzla.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara