Zaustaviti apsolutnu privatno-stranačku kontrolu nad javnim ustanovama i preduzećima

Spread the love
Menprom

Blokada i deblokada rada Vlade Federacije BiH  je očita politička sapunica u režiji SDA, HDZ i DF-Željko Komšić, koji manipulacijama i stalnim izmišljanjem sukoba i iznalaženjem tzv. rješenja za sukobe namjeravaju stvoriti uslove za preuzimanje apsolutne privatno-stranačke kontrole nad javnim ustanovama i preduzećima, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Navodna briga za javnu imovinu i uslovljavanje deblokiranja rada Vlade Federacije BiH ulaskom Finansijske policije u gubitaška preduzeća – nije ništa drugo nego namjera skretanja pažnje javnosti sa nastavka foteljaške borbe interesne koalicije za svaku poziciju u profitabilnim javnim preduzećima i ustanovama.

Dokaz manipulacije i nesposobnosti vladajuće koalicije za rješavanje teške ekonomske krize ogleda se i u činjenici da ulazak Finansijske policije u bilo koje preduzeće neće ništa trenutno promijeniti, jer Finansijska policija nije ni tužilaštvo niti može suditi.

Potrebna je višemjesečna istraga Finansijske policije koja izvještaj podnosi nadležnom tužilaštvu, a koje nakon istrage podiže optužnicu, pa zatim dostavlja sudu na potvrđivanje, i tek tada se stiču uslovi za suđenje koje može trajati više godina, pa je takođe potreban duži period za odlučivanje po žalbi, zatim eventualno vraćanje na ponovni sudski postupak, što sve ukupno dodatno dokazuje manipulacije, nemoralnost i nesposobnost vladajuće koalicije, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović

21.5.2015.       Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara