Vremenska prognoza do kraja sedmice

Menprom

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice? U prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda navodi se da većih promjena neće niti. Očekuje nas i dalje hladno vrijeme uz mogućnost padavina.

Reha Centar

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. Poslije podne padavine sa juga će zahvatiti cijelu zemlju. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. U noći na srijedu u Bosni i u nizinama će biti susnježice ili snijega. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –8 i –2°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –1 i 3°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

U srijeda u Bosni i Hercegovini oblačno. U Hercegovini kiša. U Bosni ujutro susnježica i snijeg, tokom dana porastom temperatura zraka u nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine. U sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u ostatku zemlje južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab. Prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –7 i –2°C, na jugu zemlje od 1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 7 do 10°C.

U petak u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada. Lokalno malo kiše može pasti na jugu i zapadu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu od 7 do 11°C.

Radiosarajevo.ba – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara