Vlada TK: Podrška nastupu na Svjetskim igrama 2017.

Spread the love
Menprom

Povodom kvalificiranja za nastup na Svjetskim igrama 2017, koje će se od 20. do 30 jula ove godine održati u Vroclavu (Wroclaw) u Poljskoj, premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu predstavnike Kluba borilačkih vještina „Flek Tom-Cat“ iz Tuzle.

Reha Centar

Kako je istaknuo dugogodišnji sportista, takmičar i trener u Klubu Salko Zildžić, radi se o takmičenju ranga olimpijskih igara, s tim što je ovo takmičenje namijenjeno za neolimpijske sportove, koji imaju tendenciju da postanu olimpijski.

Kako je istaknuto, iz našeg najtrofejnijeg kick – box kluba na ovom renomiranom takmičenju učešće je izborio Mesud Selimović, a osim njega, boje Bosne i Hercegovine branit će i jedan takmičar u boćanju.

Premijer je čestitao takmičarima i upravi Kluba na plasmanu na ovo veliko takmičenje, te im zaželio uspješan nastup i osvajanje medalja.

„Učešće na međunarodnim takmičenjima prilika je za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, a imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se Klub susreće, Vlada će nastojati da u skladu sa mogućnostima pomogne odlazak i učešće na ovom velikom takmičenju“, rekao je premijer Gutić.

Inače, na ovogodišnjim Svjetskim igrama očekuje se učešće više od 3.500 sportista iz oko 100 zemalja, koji će se takmičiti u oko 30 sportskih vještina.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara