U Diti ponovno fakat miriše bijelo

Menprom

Tuzlanska fabrika deterdženata „Dita“ danas je počela proizvodnju praškastih deterdženata. Tim povodom u prostorijama Fabrike upriličen je prijem kojem je osim predstavnika OSCE-a i svih vodećih trgovačkih lanaca prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Premijer Gutić je stečajnom upravniku Hajrudinu Kunaliću, i svim uposlenicima Dita-e čestitao na novom poslovnom poduhvatu koji su ostvarili.

Reha Centar

Trgovački lanac „Bingo“, koji je od prvih dana strateški partner u procesu „oživljavanja“ ovog nekadašnjeg tuzlanskog giganta je finansirao prvih 140 tona sirovine za proizvodnju deterdženta  Arix Tenzo, a prve kutije deterdženta na policama ovog trgovačkog lanca moći će se naći već u četvrtak.

„Posebnu zahvalnost upućujem Senadu Džambiću, vlasniku i Upravi najvećeg trgovinskog lanca u BiH „Bingo“ bez čije podrške sigurno ne bi smo bili svjedoci ove priče o bosanskohercegovačkom privrednom „Feniksu“.

Dita 01 22 12 2015

Podsjećamo, Vlada je u saradnji sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine u proteklim mjesecima radila na ponovnoj izgradnji parovoda od Termoelektrane Tuzla do proizvodnog pogona Dita-e, i na taj način stvarala preduslove da se u ovoj fabrici ponovno započne proizvodnja praškastih deterdženata.

„Drago mi je vidjeti da fabrika deterdženata „Dita“ danas ponovno pokreće svoj program praškastih deterdženata i time za samo 9 mjeseci rada nakon pokretanja stečaja zaokružuje svoju paletu proizvoda“ rekao je premijer Gutić, istakao očekivanje da će građani Tuzlanskog kanton i Bosne i Hercegovine prepoznati i izabrati „Arix“ sa polica u trgovinskim objektima. „Svojim tečnim deterdženatima Dita je potvrdila svoj kvalitet i ubijeđen sam u kvalitet njihovih praškastih proizvoda“ dodao je premijer Gutić.

Podsjećamo, radi se o deterdžentu koji je svojedobno reklamirao Branko Đurić – Đuro, prepoznatljivim sloganom „Fakat miriše bijelo“.

Danas je također podcrtano da je Dita najbolji dokaz da stečaj nije nužno i kraj.

„Ovo je dokaz da dobar izbor stečajnog upravnika i kvalitetno vođenje stečajnog postupka, za rezultat može imati i preporod fabrike i njeno podizanje iz pepela.

Također, želim da podcrtam, da je naš ekonomski patriotizam, izbor domaćih, umjesto uvoznih proizvoda, naš najjači adut u borbi za naše fabrike, i nova radna mjesta.

Bez toga rad i zalaganje bilo koje Vlade i bilo kakva podrška privredi je uzaludna“ rekao je premijer Gutić.

Nakon posjete fabrici deterdženata Dita premier Tuzlanskog kantona danas je nastavio u prostorijama jednog od objekata trgovinskog lanca Bingo, gdje je u saradnji sa Pekarom Ljubače predstavljena postojeća paleta proizvoda i nova ambalaža brašna ovog domaćeg proizvođača.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara