Promocija knjige pod nazivom “Savremena politika na Bliskom istoku”

Menprom

U srijedu, 15. novembra 2023. godine u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sa početkom u 19.00 sati bit će promovirana knjiga pod nazivom “Savremena politika na Bliskom istoku” autorice Beverley Milton-Edwards.

Reha Centar

Knjiga je iz štampe izašla 2022. godine u izdanju Instituta za društvena i religijska istraživanja i Asocijacije Proaktiva, Tuzla.

Organizatori promocije su Institut za društvena i religijska istraživanja, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Bosanski kulturni centar u Tuzli.                   

O knjizi će govoriti prof. dr. Amir Karić, prof. dr. Mensur Husić i dr. sc. Saudin Gobeljić.                                                                                                              

Riječ je promociji knjige koja nas uvodi u najsloženija regionalna pitanja Bliskog istoka, te kroz niz studija slučaja omogućava njihovo jednostavnije razumijevanje. Knjiga nudi sveobuhvatan uvid u složenu geopolitičku situaciju regije razmatrajući niz pitanja od političke ekonomije, političkog islama, uloge etniciteta do Arapskog proljeća. Posebna pažnja posvećuje se ulozi ključnih vanjskih aktera poput Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i Rusije u regionalnim geopolitičkim kretanjima. Ova knjiga je obavezno štivo za sve koji imaju interes za razumijevanje Bliskog istoka i savremene globalne geopolitike.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara