Promocija knjige “Ka vječnoj domovini”

Spread the love
Rental Travel

Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa organizuje promociju knjige Ka vječnoj domovini u srijedu, 21. februara 2024. godine u amfiteatru Behram-begove medrese sa početkom u 18:00 sati.

Reha Centar

O knjizi će govoriti muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, dr. Sead-ef. Seljubac, hafiz Ahmed-ef. Huskanović i autor hafiz Merim-ef. Đulović.

Ova knjiga je zbirka samo jednog broja hutbi koje je hafiz Merim-ef. Đulović kazivao kao hatib u Gazi Turali-begovoj džamiji u Tuzli. U hutbama su zastupljene teme koje imaju bitnu vjersku i društvenu važnost za muslimane (Iskrenost u ibadetu, Brinite se o sebi, Blagodat govora, Odgoj djece, Ima jedan lijek, Vratimo se istinskim vrijednostima vjere, Kur’anu ništa nije slično, Uvehli list, Mladi u islamu, Vidljivi znakovi vjernika, Tmine i svjetlo, Majka, Buđenje prirode i proživljenje, U hladu Arša, Imati domovinu znači biti slobodan, Šta je nama naša džamija…). Tekstovi koji se nalaze u ovoj knjizi su nastali vještim izričajem njihovog autora te ih karakteriše niz specifičnosti.

Hafiz Merim-ef. Đulović je završio Behram-begovu medresu, nakon čega je godinu dana boravio na Zarqa Private University u Ammanu (Jordan) na usavršavanju arapskog jezika. Diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Od 2013. godine je imam, hatib i muallim u Gazi Turali-begovoj džamiji u Tuzli. Dobitnik je prve nagrade na konkursu za najsadržajniju hutbu koji je raspisala Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2016. godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara