„Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH“ u Gračanici

Rental Travel

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem posjetila je Općinu Gračanica i osim sa načelnikom Nusretom Helićem, susrela se sa poduzetnicima sa ovog područja. Tema susreta bila je prezentacija medijske kampanje „Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH“, a čiji je glavni cilj upoznavanje javnosti sa domaćim proizvođačima i njihovim proizvodima, kao i edukacija javnosti o benefitima koje donosi i kojima rezultira kupovina i korištenje domaćih umjesto uvoznih robnih marki i proizvoda.

Reha Centar

„Vlada daje punu podršku realizaciji ove medijske kampanje i želja nam je da u njenim okvirima vidimo što veći broj domaćih proizvođača, prvenstveno sa područja našeg kantona. Svi mi moramo biti svjesni da kupovinom domaćih umjesto uvoznih proizvoda jačamo naše proizvođače, našu ekonomiju, direktno im pomažemo da se razvijaju i otvaraju nova radna mjesta. Nasuprot tome, kupovinom bilo čega uvoznog mi naše novce šaljemo negdje drugo i pomažemo proizvođače od kojih mi u Bosni i Hercegovini nemamo nikakvu pomoć“ istakao je ovom prilikom premijer Gutić i dodao da je Vlada nedavno donijela i zvanične preporuke kojima je pozvala sve kantonalne institucije i osobe koje svoju plaću primaju iz Budžeta Tuzlanskog kntona da, u skladu sa zakonskim mogućnostima preferiraju kupovinu i korištenje domaćih proizvoda.

Reakcije brojnih predstavnika domaćih kompanija su više nego pozitivne. Mnogi su odmah podržali ovu aktivnost i izrazili spremnost da aktivno učestvuju u realizaciji kampanje. „Zadovoljstvo je vidjeti da je Vlada iskreno opredjeljena prema partnerskom odnosu sa privrednicima, posebno sa onim uspješnim. Dosta se vremena bavi sa onim subjektima u problemima i vrijeme je da zaista budu prioritet one uspješne i zdrave firme“ rekao je načelnik Helić.

Nakon posjete i razgovora u Gračanici delegacija Vlade će slične posjete i prezentaciju kampanje održati danas u Živinicama i Kalesiji, sutra u Tuzli i Lukavcu, a naredne sedmice i u drugim općinama Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara