Predizborni skup OO SDA Tuzla u Gornjoj Tuzli

Spread the love
Menprom

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u Mjesnoj zajednici Gornja Tuzla predizborni skup na kojem je predstavljena izborna platforma SDA i kandidati SDA Tuzle za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona. Skupu je prisustvovao veliki broj članova, aktivista i simpatizera SDA.

Reha Centar

Prisutnima su se, pored kandidata, obratili u ime domaćina predsjednik Mjesnog odbora SDA Gornja Tuzla Vahidin Fazlić i predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr.sc. Salko Bukvarević koji se zahvalio aktivistima za godine rada za SDA kazavši da će Gornjotuzlaci ove godine shvatiti koji je njihov pravi izbor, a to je Stranka demokratske akcije.

unnamed (2)

sda tuzla

“ SDA treba državi Bosni i Hercegovini, Gornjoj Tuzli, ali i Gornja Tuzla treba Stranci demokratske akcije. Pozivam vas da Gornja Tuzla bude dio pobjede SDA Tuzle i Tuzlanskog kantona. Naš narod je imao priliku da usporedi mandate vlasti kada je SDA bila na čelu i kada su bile neke druge stranke. Uvjereni smo u pobjedu SDA jer je SDA bila sa svojim narodom kada je bilo najteže, kada smo se 1990. godine trebali politički uspraviti, kada smo 1992. godine napadnuti i kada smo bili primorani da branimo Bosnu i Hercegovinu, Gornju Tuzlu. Ja vas pozivam da se ujedinimo oko programa SDA, zadatak nam je glasati za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića i za Stranku demokratske akcije i sve naše kandidate iz Tuzle“ – poručeno je sa predizbornog skupa SDA Gornjoj Tuzli.

sda tuzla

Općinski odbor SDA Tuzla i Mjesni odbor SDA Gornja Tuzla u Gornjoj Tuzli su do sada inicirali, organizovali i uradili sljedeće : urađen je put Simin Han – Gornja Tuzla, urađena je rasvjeta Simin Han do Gumare,  regulacija korita rijeke Jale, urađena je zgrada Pošte, izvršeno je renoviranje zgrade Osnovne škole Gornja Tuzla,  renoviranje ambulante u Gornjoj Tuzli, urađen je projekat puta „Plavi most – ambulanta G.Tuzla“, urađen je put pored Društvenog doma u dužini od 200 m, urađena je kanalizacija i put u ulici Uzejra Mehičića i u Bosanskoj ulici od Čaršije do kuće Kasami Halila, urađen je put prema Baštinama 500 m dužine, put u Bosanskoj ulici prema mezarju Džamište, urađena je Šehidska česma,  „Most ljiljana“, most kod Jašarevića, izvršeno je renoviranje zgrade Društvenog doma G.Tuzla.

OO SDA Tuzla je svojim zalaganjem uticao na ponovno pokretanje rada apoteke u Gornjoj Tuzli i opstanak Osnovne škole Gornja Tuzla.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara