Poziv Bahriji Umihaniću da poštuje zahtjeve građana, a ne političkih stranaka

Spread the love
Rental Travel

Klub poslanika Stranke za BiH u Skupštini TK izražava bojazan da mandatar Umihanić zastupa interese određenih političkih i interesnih grupacija i da je očigledno odstupio od proklamovanih principa zbog kojih mu je i javnost prešutno dala saglasnost za formiranje Vlade, a Stranka za BiH podršku da bi uopće bio mandatar.

Reha Centar

Ako se nastavi ovo što mandatar radi u zadnjih nekoliko dana Tuzlanski kanton će po svemu sudeći dobiti Vladu od onih grupacija zbog kojih je veliki broj građana izašao na ulice.

STRANKA ZA BIH TK
Porazno je da se danima raspravlja o pojedinim stranačkim kombinatorikama ,a da se u okvirima Skupštine ne vodi konstruktivan dijalog svih političkih aktera kako bi se došlo do najboljeg rješenja za građane i narode Tuzlanskog kantona.
Neprihvatljivo je takođe da neko ispunjava političke zadatke politika koje su ovaj kanton dovele u ovo stanje , a da se pri tome ne nazire nikakav plan rada niti se uopće govori o brobi protiv korupcije,reviziji privatizacije,planovima štednje,rješavanja stanja u privredi i poljoprivredi i statusu ugroženih kategorija građana.
Stranka za BiH je još u martu ,a poslije i u maju prošle godine predlagala da se formira Vlada eksperata jer je već tada bilo jasno da su prethodne kombinacije kanton totalno unazadile i da je bilo nužno nešto hitno poduzeti kako bi se stvar popravila.
Očito je da neke politike ne čuju realnost pa tako ni naš prijedlog nije prihvaćen od ostalih političkih aktera što je rezultiralo stanjem u kojem se nalazimo.
Sve ukazuje da i ova ujdurma oko formiranja Vlade neće dati željeni rezultat jer su neke politike od početka moderirale korake i infiltrirajući se u nevladin sektor učinile sve da ovim profitiraju i poprave svoje ugrožene pozicije.
Klub poslanika Stranke za BiH još jednom poziva mandatara da ne bude u funkciji politika koje su nas dovele u ovo stanje već da se okrene stvaranju ambijenta koji će unaprijediti naš kanton za šta će imati našu podršku.

STRANKA ZA BIH TK
Pozivamo mandatara da se izdigne iznas intersa određenih političkih stranaka i da svoju energiju utroši u smjeru formiranja istinske Vlade eksperata što je i bio glavni zahtjev građana koji su protestvovali na ulicama Tuzle , a ne da se stvari završavaju u okviru nekoliko intersnih grupa što zasigurno devalvira i njegov rad i angažman na ovom poslu.
Takođe smo stava da u TK ima sposobnih kadrova i da je nužno svima pružiti priliku da iznesu svoj program što nažalost nije učinjeno do sada bez obzira na opravdane zahtjeve građana i radnika i ostalih zainteresovanih grupacija.

Press služba Stranke za BiH TK – aktuelno.ba

Komentari

Komentara