Niko nema pravo šutnjom tolerisati svojevrsno pljačkanje građana

Menprom

U povodu izrazitog smanjenja cijena nafte na svjetskom tržištu, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je javni poziv svim nadležnim institucijama u BiH, kao i distributerima naftnih derivata – da se adekvatno smanje cijene goriva u BiH.

Reha Centar

Aktuelna cijene goriva bazirana je na cijenama kada je barel nafte iznosio preko 150 dolara, što je nedopustivo – jer je sadašnja cijena barela nafte oko 80 dolara, upozorio je Mirnes Ajanović. Niko nema pravo šutnjom tolerisati svojevrsno pljačkanje građana od strane države i naftnih distributera, te je neophodan angažman i svih medija i nevladinih organizacija kako bi se obezbijedilo adekvatno smanjenje cijena goriva.

Ponovo se pokazuje koliko je za privredu države i za standard građana pogubna privatizacija državne naftne kompanije u korist ekstra profita stranačkih tajkuna i njihovog monopola nad naftnim prerađevinama, na štetu domaćih privrednika, ali i obespravljenih radnika i ogromnog broja socijalno ugroženih građana, koji plaćaju visoku cijenu namirnica i zbog prevelike cijene goriva, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

14.11.2014.                                                                                    Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara