Kako su srbijanski mediji vidjeli ‘slučaj Ivanović’

Rental Travel

Slučaj Ivana Ivanovića i užasa koji je kroz svoju inače veoma gledanu emisiju provukao, snažno je uznemirio javnost u Bosni i Hercegovini. Svi su zgroženi, riječi opravdanja ne postoje, a strasti je dodatno uzburkalo nespretno i šturo saopćenje pristiglo iz srbijanske prijestolnice večeras.

Reha Centar

Poslodavci nesretnog voditelja, Prva TV, podsjećamo, u kratkoj izjaviza portal Radiosarajevo.ba kazali su da nisu imali namjeru da bilo koga uvrijede i da im je žao ukoliko je to tako shvaćeno. Izjava je, navodno, pogrešno protumačena jer nema pomena o silovanju.

A opravdanja nema, ogromna šteta već je nepovratno nanesena, a i onako labavi voditeljski ugled vjerovatno zauvijek izgubljen u glavama dobrog dijela do jučer lojalne publike.

Premda su se bosanskohercegovački mediji s pravom bavili ovom temom danas, srbijanske kolege nisu odgovorile zadatku. Naime, većina srbijanskih internet portala i televizija uključujući i one najuticajnije, potpuno je zažimirila na Ivanovićevo divljanje. Kao da se ništa nije desilo, kao da je normalno ono što je rekao, a ništa u toj groznoj rečenici normalno bilo nije. Puka nedoraslost zadatku ili ono drugo – šutnja kao znak odobravanja? A o ”skidanju iz etera” niko i ne govori. Na potezu je Regulatorna agencija za komunikacije.

Vezane vijesti: Prijetnje i osude ponašanja Ivana Ivanovića i na njegovoj Facebook stranici Amela Odobašić: RAK je zaprimio dvije prijave u vezi sa slučajem Ivana Ivanovića
Tako to radi Ivan Ivanović: O Al Kaidi u Hrvatskoj i ‘stoki šiptarskoj’

Ivan Ivanović vrijeđao silovane Bosanke i Hercegovke: ‘Ko kaže da Plavi šljemovi nisu ništa uradili’

Turbo četnikluk petkom uvečer

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara