Azra Avdić S BiH : Bahatno trošenje državnog novca predstavlja krivično djelo

Rental Travel

U prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH TK danas je održna press konferencija na kojoj su predstavljeni kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Medijima se obratila mr. Azra Avdić koja je istakla sljedeće:

Stranka za BiH upozorava javnost i načelnike svih općina TK da je nedopustivo  netransparentno i bahato korištenje donatorskih i kreditnih sredstava upućenih za sanaciju poplava i klizišta. Naime, radi se o sredstvima neophodnim za ispitivanje i sanacije klizišta kojih danas u TK ima više od 5 hiljada. Načelnici u općinama TK  formirali su komisije koje, po raspisivanju javnih poziva sredstva za ispitivanja i sanacije klizišta, dodjeljuju tzv“ kofer firmama“ sa jednim zaposlenim, firmama koje nisu certificirane, ali koje imaju najniže ponude. Poslovi su dodjeljivani partijskim poslušnicima. Najnoviji primjer je općina Sapna u kojoj je prihvaćena ponuda za sanaciju i ispitivanje 5 klizišta u iznosu od 20 hiljada KM (firma Arting Sarajevo).

AZRA AVDIĆ

 

Ta sredstva su apsolutno nedostatna za ovakav veliki posao. Ovakvim radom u narednom periodu može se očekivati još i gora situacija i ponovno pokretanje klizišta. Stranka za Bosnu i Hercegovinu  upozorava da ovakvo dodjeljivanje poslova predstavlja štetne ugovore,  jer bahatno trošenje novca  predstavlja krivično djelo što će Stranka za Bosnu i Hercegovinu,  ukoliko dobije vlast na izborima znati žestoko kazniti.

 ODLUČNO, S NARODOM! DO POBJEDE!

Press centar KV SBiH TK

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara