Stranka za BiH u Živinicama i Kladnju pokazala svoju veliku snagu

Spread the love
Rental Travel

Velike sale Domova kulture u Kladnju i Živinicama bile su mjesta u kojima su predstavljeni kandidati SBiH na predstojećim Općim izborima i Program S BiH „Odlučno s narodom“.

Reha Centar

Na Centralnom predizbornom skupu u Kladnju, pred više od 500 članova i simpatizera S BiH govorili su Nedžad Kupusović i Fuad Imamović, kandidati za Skupštinu TK, dr.Izudin Selimbašić, kandidat za Predstavnički Dom Parlamenta FBiH, te nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, mr.Besim Imamović. Na ovom skupu predstavljeni su i drugi kandidati i kandidatkinje u čije ime se obratila Dragana Šarić, kandidatkinja na listi za Skupštinu TK.

Stranka Za Bosnu i Hercegovinu u Kladanj je uvijek donosila značajne investicije, u iznosu većem od 15 miliona KM, radila na stabilizaciji privrednih subjekata, uređenju infrastrukture, po čemu je Kladanj bio prepoznatljiv u ovom dijelu BiH. Predsjednik SBiH, Amer Jerlagić, govorio je o strateškim planovima SBiH za period 2015-2020.

STRANKA ZA BIH

Centralni predizborni skup SBiH za općinu Živinice održan je u prisustvu od više od hiljadu članova i simpatizera SBiH. Na skupu su se prisutnima obratili kandidati SBiH Živinice na listama za predstojeće opće izbore Elvira Nuhanović, mr.Hajrudin Aljić, mr.Izet Jagodić, sestre Azra i Alma Muratbegović, Nedima Softić, Fehim Šljivić, Sead Taletović, te nosilac liste za Skupštinu TK, Asmir Hasić, koji je, između ostalog, rekao: „SBiH će u Živinicama biti pobjednička stranka, te nikada više nećemo dozvoliti da se iko poigrava sa radnicima Konjuha i drugih živiničkih firmi. Dosta je bilo obmana koje su u ovoj općini i kantonu zajedno sprovele SDA i SDP. To je najlošija vlast koju je TK ikada imala.“

STRANKA ZA BIH

Na ovom skupu, vrlo nadahnuto i mudro, govorio je Amer Jerlagić, predsjednik SBiH. Podsjetio je prisutne da SBiH ima vlastiti program koji su sačinili stručnjaci i koji je sigurno osnov za izradu svih drugih programa koji će Bosnu i Hercegovinu izvući iz trenutno teške situacije. Kritikovao je odnos SDA i SDP, koji su već napravili pakt sa SNSD-om, što bi bila pogubna kombinacija za Bosnu i Hercegovinu. Kada je u pitanju podrška kandidatima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, predsjednik Jerlagić je prisutne članove SBiH pozvao da daju podršku svim kandidatima izuzev kandidata partije koja sebe naziva „Zelenom i snažnom“ a pri tom poziva na jedinstvo, koristeći metode agresivnog i rušilačkog karaktera prema svim političkim subjektima koji sudjeluju na ovim izborima, a naročito prema Stranci Za Bosnu i Hercegovinu, što se vidi iz SDA-ovskih govora na skupovima, saopćenja za javnost i u uništavanju plakata i drugog propagandnog materijala SBiH. Mi smo spremni da „Odlučno s narodom“, 12.oktobra, napravimo promjene sa kojima će Bosna i Hercegovina krenuti ka ljepšim i sigurnijim putevima. Do konačne pobjede!

Press centar KV SBiH TK

aktuelno.ba -M.T.

 

 

 

 

Komentari

Komentara