Program Stranke za BiH “Odlučno s narodom” predstavljen građanima Lukavca

Spread the love
Rental Travel

U velikoj sali Doma  kulture Lukavac, pred više od 600 članova i simpatizera Stranke za Bosnu i Hercegovinu, predstavljen je izborni program S BiH „Odlučno, s narodom“, te kandidatkinje i kandidati na predstojećim Općim izborim

Reha Centar

Na centralnom predizbornom skupu u Lukavcu prisutnima su se obratili kandidati S BiH Lukavac za Skupštinu TK, Zarfa Huskić, Mehmed Damadžić, Adil Tokić i dr.Almir Sakić, zatim kandidati za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH, Maida Burgić, Refik Hankić i Faik Sejfić, prisutnima se obratio Mihad Sakić kandidat za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovin-

STRANKA ZA BIH LUKAVAC

Na ovom skupu su predstavljeni kandidatkinje i kandidati S BiH iz TK za sve nivoe vlasti na kojima je S BiH kandidovala svoje predstavnike.

            Refik Hankić, kandidat za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH, na skupu je govorio o ekonomskoj reformi koju će SBiH u narednom periodu sprovesti. Govorio je o simulisanju razvoja stanogradnje za mlade kadrove i uvođenju diferencirane stope PDV-a.

            Asmir Hasić, nosilac liste za Skupštinu TK, govorio je o spremnosti S BiH u TK da se represivnim metodama obračuna sa korupcijom i kriminalom.

            Dr.Edin Mutapčić, nosilac liste za Parlament FBiH, istakao je potrebu donošenja zakona o državnoj imovini, zatim formiranju registra državne imovine, te o institucionalnom i profesionalnom upravljanju državnom imovinom. Založio se za građanske slobode u sigurnoj državi Bosni i Hercegovini za sve njene stanovnike.

            Mr.Besim Imamović nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine prisutne je podsjetio na potrebu pokretanja investicija u oblasti energetike, zatim jačanju elektroprivrednih kompanija koje će na međunarodnom tenderu pronaći odgovarajuće strateške partnere i obezbijediti potrebni kapital modelom zajedničkog ulaganja.

            Besim Imamović naglasio je situaciju u koju je doveden Tuzlanski kanton formiranjem „(ne)ekspertne“ Vlade koja je za pola godine napravila kriminalne budžetske dubioze i sigurno će ostati u narodu zapamćena kao najlošija Vlada u povijesti TK.

Također je naglasio da će S BiH permanentno raditi na reformi socijalnog, zdravstvenog i penzionog sisteme, kao i na zaštiti vrijednosti odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH (‘92-‘95), te sigurnijoj podršci države za kulturu, sport, nauku i obrazovanje.

Prisutni na skupu su Odlučni da 12.oktobra podrže Stranku za Bosnu i Hercegovinu i njene kandidatkinje i kandidate na izbornim listama.

Press centar KV S BiH TK

AKTUELNO.BAiH

Komentari

Komentara