20. jubilarni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona sutra, 26. decembra 2013. godine, održat će se 20. jubilarni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

 Organizatori su na današnjoj press konferenciji najavili tradicionalnu manifestaciju, na kojoj će u 11 kategorija biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe u ovom dijelu BiH.

 Predstavnici SSTK konstatovali su da sportski rezultati klubova iz Tuzlanskog kantona nisu na nivou koji može zadovoljiti ljubitelje sporta, što je još jedan pokazatelj da su u sport potrebna dodatna ulaganja.

 –       Sadašnja sredstva koja se teškom mukom izdvajaju iz kantonalnog budžeta, nisu dovoljna za stvaranje vrhunskih rezultata. Zato se moramo okrenuti projektima promjene vlasničke strukture u klubovima, što je čini se jedini način da naši klubovi i sportisti naprave iskorak koji se od njih očekuje – istakao je prof. dr. Branislav Mikić, predsjednik SSTK-a.

 Da sportisti ipak mogu postizati vrhunske rezultate i u uslovima u kojima trenutno rade, dokazuju rezultati koji će biti promovisani na sutrašnjoj manifestaciji. Žiri koji su činili Vinko Galušić, predsjednik, Merima Softić, Mirela Osmanović, Muhamed Avdić i Mujo Hasić razmatrao je više od 100 prijava i odabrao najbolje u 11 kategorija.

 –       Rezultati nisu bili na željenom nivou, ali zasigurno ima onih koji zaslužuju punu pažnju i promociju putem ove manifestacije. Program će upotpuniti i nastup Maida Hećimovića, Amela Ćurića i mladih pjevača iz škole pjevanja prof. Lejle Tekskeredžić, što je razlog više da ljubitelji sporta dolaskom u BKC podrže naše najbolje sportiste – rekao je prof.dr. Edin Osmanbegović, podpredsjednik Sportskog saveza TK-a.

 Jubilarni Izbor sportiste TK-a bit će prilika i da se u Sportskom savezu Tuzlanskog kantona prigodnim priznanjima zahvale onima koji su dali svoj doprinos u razvoju sporta u protekle dvije decenije.

 –       Mnogo je onih koji su zadužili sport i sportske radnike u Tuzlanskom kantonu, a nekima od njih ćemo sutra uručiti povelje, priznanja i zahvalnice. Također delegacija SSTK-a posjetit će mezar rehmetli Fuada Hajrovića, idejnog tvorca ove manifestacije i jednog od osnivača Sportskog saveza TK. Na samoj manifestaciji ugostit ćemo članove nekoliko sportskih kolektiva iz TK-a, te učenike iz Konjević polja, kojima su naši partneri obezbjedili prijevoz i prigodne poklone – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

 Pokrovitelj manifestacije je Vlada TK-a sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, a organizator ističe posebnu zahvalnost sponzorima: BH Telecom, NLB banka, Turistička zajednica TK, Sony Lux d.o.o Tuzla, Riva d.o.o. Tuzla, Pivara d.d. Tuzla, Vispak, VGT osiguranje, Piemonte d.o.o. Tuzla, Giprom d.o.o. Tuzla,  Federalno ministarstvo kulture i sporta i Direkcija cesta Tuzlanskog kantona

 Izbor sportiste godine održat će se sutra, 26. decembra 2013. godine sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan, a RTVTK direktno će prenositi jednosatni program iz BKC-a.

 Press tim „Izbora sportiste Tuzlanskog kanotna 2013.“

Komentari

Komentara