Tuzlanski HDZ konačno zadovoljan

Spread the love
Rental Travel

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine pozdravlja ovotjednu odluku Općinskog vijeća Tuzla o razrješenju i izboru predsjednika i članova savjeta mjesnih zajednica čime je u velikoj mjeri ispravljena nepravda prema HDZ-u BiH odnosno biračima koji su mu dali povjerenje.

Reha Centar

 Rješavanju pitanja savjeta mjesnih zajednica, HDZ BiH je pridonio pozitivnim pristupom i kompromisom pa se odrekao jednoga mjesta u savjetima. Tako iskazana dobra volja HDZ-a BiH te dočekano  razumijevanje tuzlanskog načelnika i SDP-a kao predvodnika većine u Općinskom vijeću, zapravo je presudilo da je proces izbora članova savjeta nakon godinu i tri mjeseca izgubio atribute političke eliminacije a poprimio zakonske i statutarne okvire.

Upravo tako razumijevamo jednoglasnu odluku Općinskog vijeća da, uz spomenuti kompromis, HDZ-u BiH, kao i svima drugim političkim strankama, pripadne pravo predlaganja onoliko članova savjeta koliko je osvojio na izborima i u onim mjesnim zajednicama u kojima je postigao odgovarajući rezultat.

 Svjestan ispravnosti i ishoda dosadašnje upornosti, HDZ BiH će jednako odgovorno nastaviti promovirati načelo da je izborna volja birača neprikosnovena i u granicama mjesne samouprave. Na tome tragu HDZ BiH će podržati izmjene Statuta Općine Tuzla kako bi se izbjegli možebitni prijepori, kako bi birači mogli neposredno birati rukovodna tijela u svojoj mjesnoj zajednici i kako bi mjesne zajednice imale veće ovlasti i obveze.

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli

                 Mijo Krešić

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara