Potpisano 115 ugovora za sufinansiranje u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2015. godinu

Rental Travel

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli organizovalo potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2015. godinu.

Reha Centar

Iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je 362.698,00 KM za 115 projekata. Od cjelokupnog iznosa, vrhunskom i kvalitetnom sportu dodijeljeno je 211.150 KM, a za sport lica sa invaliditetom dodijeljeno je 47.950 KM. Na tjelesne aktivnosti koje okupljaju veliki broj djece i omladine s ciljem pravilnog razvoja i unapređivanja zdravlja, omasovljenje sporta i afiramcija uloge sporta u društvu, posebno kod mladih, sportski odgoj i obrazovanje, zdravstvena zaštita sportista, organizacija sportskih manifestacija, pružanje usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta, dodijeljeno je 103.598 KM.

SPORT I KULTURA NA TK

Vlada TK putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine podržava aktivnosti iz oblasti sporta.
”Svjesni smo značaja i uloge sporta i fizičke kulture za društvo u cjelini. A to je dodatni razlog za još odgovorniji i još ozbiljniji odnos prema ovoj sferi, jer je nezaobilazan segment društvenog života na ovom području. Vlada Tuzlanskog kantona nastojat će, da u skladu sa objektivnim mogućnostima, planira veću finansijsku podršku naredne godine“, kazao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc.Zlatan Muratović.

Predstavnici iz oblasti sporta koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kul ture i sporta TK svake godine pružaju u realizaciji njihovih projekata.

aktuelno.ba

 

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke,

kulture i sporta Tuzlanskog kantona

Komentari

Komentara