Sloboda na Tušnju savladala Zrinjski sa 1:0

Menprom

Došao je kraj crnoj seriji poraza. Na Tušnju su Tuzlaci  zaustavili aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog i sa nova tri boda na kontu dočekuju prvenstvenu pauzu.

Reha Centar

Denis Sadiković je protiv Plemića ponovo izveo sastav sa dosta promjena. Na golu je bio Fejzić, u zadnjoj liniji Mehanović, Salihović, Janković i Mehidić. Vezni red su činili Bajraktarević, Omić, Mujkić, Sarić i Mujić, dok je u špicu napada igrao Radovanović.

Već od prvog minuta bilo je evidentno da su kritike upućene igračima da se ne zalažu na terenu urodile plodom. Ekipa je djelovala agresivno, rastrčano, a u par navrata preko krila ozbiljno zaprijetili Mostarcima.

Objektivno, Zrinjski je kvalitetnija ekipa i bilo je sasvim očekivano da će imati veći posjed lopte, no osim pogođene prečke u prvom poluvremenu, gosti iz Hercegovine nisu imali velikih prilika.

Nakon katastrofalne greške Dujkovića našem najboljem strijelcu nije bilo teško da postigne gol i proslavi ga sa malobrojnim Fukarama

U 32. minuti delirij na Tušnju! Jednu dugu loptu gostujući golman Dujković nije uspio uhvatiti. Tačnije, katastrofalno je pogriješio što koristi Radovanović. Naš najbolji strijelac sjajno se snašao i nije mu bilo teško da zatrese praznu mrežu Zrinjskog.

Na kraju, nešto slabije ispunjen Tušanj zajednički se radovao sa igračima i stručnim štabom Crveno – crnih. Bh. prvak je pognute glave napustio tuzlanski hram fudbala, a naša ekipa nakon šest odigranih kola sa devet osvojenih bodova dočekuje dvosedmičnu premijerligašku pauzu

Tekst : FK Sloboda – aktuelno.ba

Komentari

Komentara