Mladi Jarčevi na tronu bh fudbala,U-19 ekipa FC Salines Tuzla City prvak Premijer futsal lige BiH za sezonu 2021/2022. godina

Rental Travel

Danas je u Sarajevu odigrana završnica futsal lige U-19 za prvaka Bosne i Hercegovine na kojoj su učestvovale četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

U prvom polufinalnom meču tuzlanski MNK Salines Tuzla City je bez većih problema sa ubjedljivih 5:1 savladao ekipu Hercegovine iz Širokog Brijega dok je u drugom polufinalu GFC Sarajevo bio bolji od ekipe MNK Doboj rezultatom 3:2.

Finalni meč donio je puno uzbuđenja a sa dva pogotka Benjamina Smajića mladi tuzlanski Jarčevi su došli na tron bh futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/2022 godina savladavši domaću ekipu Sarajeva sa 2:0.

Tako su se danas mladi Jarčevi iz Sarajeva vratili sa titulom ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu U-19 za sezonu 2021/2022 godina te u Tuzlu donijeli pehar ekipnog prvaka države kojih ovom gradu, bar kada su u pitanju ekipni sportovi nedostaju.

“Sretan sam zbog titule prvaka Bosne i Hercegovine i trofeja koji poklanjamo našem gradu Tuzli, ne mogu vam opisati riječima kako je to lijep osjećaj.Moji saigrači su mi velika podrška u timu i ja ću se truditi da opravdam i njihovo ali i povjerenje trenera i stručnog štaba da budem još bolji”-kazao je telefonom za naš portal jedan od golmana Salinesa Hamza Topić.

Hoće li neko od nadležnih upriličiti prijem za ove mlade sportiste koji su u Tuzlu donijeli pehar ekipnog prvaka države ne znamo, ali oni su definitivno uspješno promovisali naš grad i tuzlanski sport.Tuzla od danas ima još jednog ekipnog prvaka BiH.

Veliko hvala tuzlanskim momcima.

R.T

Foto: fb profil FC Salines Tuzla City

 

 

 

 

Komentari

Komentara