Premijeru Gutiću uručena Plaketa Općine Srebrenik

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, u čijem su sastavu bili premijer Bego Gutić, ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Zoran Jovanović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, uveličala je svečanost obilježavanja 21 juna, Dana općine Srebrenik.

Reha Centar

Tom prilikom  najveće općinsko priznanje – Plaketa Općine Srebrenik uručena je i premijeru TK Begi Gutiću a zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljena su priznanja, zahvalnice i nagrade. Premijer Gutić je, čestitajući Dan općine Srebrenik, zahvalio na laskavom priznanju te kazao da Vlada Tuzlanskog kantona u narednom periodu planira izdvojiti 1,2 miliona KM za privredni razvoj srebreničke općine. „Općina Srebrenik bi“, prema riječima premijera Gutića, „trebala što prije donijeti Regulacioni plani  i na taj način se pridružiti ostalim općinama na području Tuzlanskog kantona koje su ovim dokumentom otvorile vrata za stvaranje poslovnih zona i privlačenje novih investicija.“

Delegacije Vlade i Općine Srebrenik posjetile su i Voćni rasadnik koji posluje u okviru privrednog društva „Kopex“ te „Aksemont“ u Donjem Potpeću gdje su bile upoznate sa postignućima, uslovima u kojima privređuju i problemima sa kojima se susreću privrednici.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća delegacija Vlade TK položila je  cvijeće na spomen obilježja šehidima i poginulim borcima na Trgu Alije Izetbegovića te borcima NOR-a.

aktuelno.ba / Vlada TK

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara