Otvorena dva kružna toka na regionalnom putnom pravcu Živinice – Kalesija

Spread the love
Rental Travel

S ciljem poboljšanja putne infrastrukture, kvalitetnije saobraćajne povezanosti Tuzle, Živinica i Kalesije sa Međunarodnim aerodromom Tuzla, te povećanja stepena sigurnosti u saobraćaju danas su na regionalnom putnom pravcu Živinice – Kalesija otvorena dva novoizgrađena kružna toka.

Reha Centar

Radi se o investicijskom ulaganju JU Direkcija regionalnih cesta u ukupnoj vrijednosti od preko milion KM, a koje je usmjereno i u podršku daljem radu i razvoju Aerodroma.

„Raskrsnica u Par Selu je jedna od bitnih raskrsnica u Tuzlanskom kantonu koja ima značajnu ulogu za rad i dalji razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla, prvenstveno sa aspekta dolaska i odlaska putnika koji koriste usluge Aerodroma. Za izgradnju kružnog toka i pratećih saobraćajnica u Par Selu utrošeno je oko 490.000 KM. Drugi projekat jeste kružni tok na samom skretanju sa regionalnog puta na dionicu saobraćajnice koja vodi prema Aerodromu. Radi se o izuzetno frekventnoj raskrsnici na kojoj smo izgradili moderan kružni tok, te time znatno olakšali kako dolazak putnika na Aerodrom, tako i odlazak putnika u pravcu Tuzle, Živinica i Kalesije. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 560.000 KM”, istaknuo je direktor Direkcije regionalnih cesta Agan Delibajrić.


Ovom prilikom direktor Delibajrić i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić su za doprinos u realizaciji projekta izgradnje kružnog toka u Par Selu Župi Sv. Ane uručili i prigodnu Zahvalnicu.
„Ovo je prilika u kojoj se želim zahvaliti Vrhbosanskoj nadbiskupiji i kardinalu Vinku Puljiću koji su uz jednu simboličnu nadoknadu poklonili kao javno dobro negdje oko 200 m2 zemljišta, i to je najbolji primjer koji pokazuje kako zajednički možemo rješavati probleme na opću dobrobit svih. Ovi kružni tokovi su i svojevrstan poklon građanima Živinica, na čijoj se teritoriji nalaze obje raskrsnice i smatram da smo na ovaj način dugoročno riješili značajan dio saobraćajne gužve na ovom lokalitetu” rekao je premijer Gutić.

Zadovoljstvo ovim investicijama nije krio ni direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović. U svom obraćanju medijima on je istaknuo da su ove dvije raskrsnice bila dva „uska grla” za sve ljudi koji su dolazili ili odlazili sa Aerodroma. Imajući u vidu dinamiku širenja tuzlanske zračne luke, ova dva kružna toka značajno će doprinijeti njenom budućem razvoju, ali i zadovljstvu putnika koji koriste usluge ove međunarodne zračne luke.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara