Predstava “Ne daj se, Njofra” 18. novembra u BKC TK

Menprom

U subotu, 18. novembra u 19:00 sati u velikoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK gostuje Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ iz Zagreba sa predstavom „Ne daj se, Njofra“.

Reha Centar

Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ djeluje od 1946. godine, a ostvarilo je zapažene rezultate izvodeći svoje predstave širom Evrope i Svijeta.

Tuzlanska publika će po treći put imati priliku uživati u igri profesionalnih glumaca amatera koji svojim djelovanjem daju najbolje argumente za konačno dobijanje statusa profesionalnog kazališta za koji se već dugi niz godina bore.

Publika će imati priliku uživati u izuzetnom glumačkom i rediteljskom ostvarenju „Ne daj se, Njofra“koje je komedija na prvi pogled, prvi dojam i prvi smijeh. U jednu prosječnu, svađama i nesporazumima protkanu zagrebačku obitelj dolazi novi član i to u liku zeta Njofre kojega je njegov otac sa ženom u zadnjem mjesecu trudnoće izbacio iz kuće. Od samog početka scenom dominira nervozni punac, tata i muž Jurica, koji u sve sumnja i svemu prigovara. Svađe su oko ničega, ali paterfamilias inzistira na ugovoru o stanovanju koji je pun apsurdnih detalja.

Dodatni šarm komediji daju i glumci koji su slijepi ili slabovidi, ali su profesionalci svog posla i publiku će zasigurno ostaviti bez daha.

Vjerujemo da će sve navdeno biti dovoljno da zagolica vašu radoznalost i da vas podstakne da sebi i svojima priuštite nezaboravno i nesvakidašnje iskustvo uživajući u predstavi koju Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ poklanja svima nama.

Predstavu „Ne daj se, Njofra“ autora Milana Grgića, režirao je Željko Duvnjak, a glume Vojin Perić, Igor Kučević, Ružica Domić Lalović i Dorotea Feketić.

Gostovanje se realizuje u okviru kulturne manifestacije „Ljeto u Tuzli“ i Noći teatra Bosne i Hercegovine 2023 , a zahvaljujući razumijevanju i saradnji glumaca i djelatnika Kazališta, uprave i uposlenika Bosanskog kulturnog centra TK, te Udruženja građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos” Tuzla.

Mjesto i vrijeme održavanja događaja: Velika sala BKC TK u Tuzli, 18.11. 2023. / 19.00 sati

Organizator:Udruženje građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos”

Ulaz slobodan

Komentari

Komentara