Premijera predstave “Tri riječi” 20. aprila u BKC Tuzla, ulaz uz besplatnu rezervaciju

Spread the love
Rental Travel

Premijera monodrame sa dva lica “Tri riječi”, nastale po motivima dvije pripovijetke Antona Pavloviča Čehova na sceni BKC TK bit će izvedena u subotu 20. aprila u 19.30 sati.
Mnoštvo emocija kroz monološku formu muzikom i pjesmom u jedinstvenom izvođačkom konceptu na scenu će donijeti Damir Mahmutović, magistar umjetnosti, glumac i Elvis Sivčević, magistar klasične gitare.
Kroz dramaturšku obradu dvije pripovijetke, pripovjedač u fokus stavlja ljubav i naizmjenično i nostalgično se vraća u prošlost, od one iz dalekog djetinjstva, pa do one bliže iz zrelije životne dobi. Sva osjećanja, koja je nemoguće reći, kroz predstvu traže da se otpjevaju uz gitaru u trenucima kada to od pripovjedača zatraži duša, što priči daje važan muzički element, a predstavi posebnu volšebnost.
Upravo to je dio zaokruženog redateljskog i dramaturškog koncepta pozorišnog djela sa songovima u kojem su, kroz monološku formu muzikom i pjesmom iskazane sve emocije koje muče dušu, ali isto tako daju i naročitu draž riječima ljubavi.
Predstava “Tri riječi” će premijerno biti izvedena u subotu 20. aprila u 19.30 na kamernoj sceni BKC TK. Broj mjesta za primijeru je ograničen na 100 posjetitelja, a besplatnu pozivnicu je moguće rezervisati u Marketing službi BKC TK na broj telefona 035 311 070, svaki radni dan od 8.00 do 14.00 sati.
Koproducenti predstave su Bosanski kulturni centar TK, Udruženje Eminent i Centar  za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli. Režiju i dramaturgiju potpisuje Damir Mahmutović, odabir Muzike Elvis Sivčević i Damir Mahmutović, scenografiju Hari Ejubović, kostimografiju i grafički dizajn Maja Dedić, a produkciju Hazim Mujčinović.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara