Plesom do pravilnog razvoja: Djeca u Tuzli besplatno uče plesati

Djeca u Tuzli naredna dva mjeseca besplatno će učiti da plešu.

Centar za ples i rekreaciju u cilju zdravog razvoja djece školskog uzrasta, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, realizuje projekat „Plesom do pravilnog razvoja“  u kojem učestvuje deset osnovnih škola sa područja grada Tuzle.

„Ovim projektom želimo postići da se djeca počnu više baviti sportskim aktivnostima i pokazati im da je to više cool od sjedenja za kompjuterom. Čak je i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije za djecu školskog uzrasta minimalno sat vremena dnevno baviti se nekom fizičkom aktivnošću. Tako ćemo postići pravilan razvoj djece.“ – kazala je Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Čak 300 učenika trenutno prolazi kroz dvomjesečnu plesnu obuku i uči osnove određenih plesova da bi se pri završetku projekta predstavili na takmičenju svih škola koje učestvuju u ovoj priči.

„Najbolje treba nagraditi, zar ne? To ćemo učiniti i mi. Najbolja ekipa će dobiti nagradu, kako dolikuje pravom takmičenju, a naš zlatni sponzor je M-Bike Shop.“ – kazala je Azra, PR CPR-a.

Sveukupni cilj projekta jeste podizanje svijesti mladih, ali i odraslih da se kroz kreativne plesno-sportske programe i sadržaje može izuzetno doprinijeti zdravom razvoju djeteta, što u konačnici treba da koristi ukupnoj kvaliteti života djeteta  i sticanju saznanja o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću tokom cijelog života.

U okviru deset osnovnih škola u Tuzli koje su učesnice projekta djeca su već počela sa učenjem osnovnih plesnih koraka. Međutim, zainteresovani se još uvijek mogu pridružiti „Plesu do pravilnog razvoja“, a vrhunski treneri potrudit će se da brzo nadoknade propušteno.

WEB stranica: www.cpr.ba

Facebook stranica: CPR – Centar za ples i rekreaciju

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara