Mektebska svečanost u Gornjoj Tuzli: 36 polaznika Škole Kur'ana savladalo sufaru u 2023. godini

Spread the love
Menprom

U prostorijama musafirhane u Gornjoj Tuzli danas je upriličena svečanost u povodu promocije novih 36 polaznika mektebske nastave koji su u 2023. godini uspješno završili Školu Kur'ana i sufare. Radost ovog trenutka zajedno sa mališanima, polaznicima mektebske nastave u Gornjoj Tuzli, podijelili su i njihovi imami, mualime i roditelji.U vedrom duhu i raspoloženju, svi oni zajedno, imaju razloga da budu i sretni i zadovoljni.

Reha Centar

                                                              Salih ef Jusić i Isad ef Halilović

„ Ovdje je u pitanju 18. polaznika koji su naučili sufaru, odnosno harfove iz Časnog Kur'ana i 18. polaznika koji znaju učiti i čitati Allahove poruke objavljene u Časnoj knjizi Kur'anu. Zadovoljstvo je neopisivo jer ispraćamo još jednu generaciju djece koja su u životi sigurno bogatija nego su bila“- kazao je kratko Glavni imam Miz Gornja Tuzla Salih ef Jusić.

On je ovom prilikom dodao da se ovo hajr i dobro djelo može pripisati vrijednoj djeci, njihovim roditeljima, ali i imamu Isad ef Haliloviću, te mualimama Nasihi Suljanović, Fatima Fejzić kao i vjeroučiteljima Sumeji Karasalihović i Rahimu Fejziću,  kao i onima koji pomažu mekteb na druge načine.

Diplome, pokloni, torta i sokići nisu izostali a nakon ovog svečanog dijela u odvojenim prostorima radovali su se i djeca i roditelji.

Gornjotuzlanska čaršija je inače poznata od starih vremena po velikim alimima i učenim ljudima a nova generacija je dokaz da ta vremena još traju.

R.T.

 

 

Komentari

Komentara