Otkrivena tri najveća razloga zbog kojih Džeko briljira u Romi!

Spread the love
Menprom

Edin Džeko na početku nove sezone igra kao preporođen i u prvih sedam kola je već postigao pet golova u Seriji A.

Reha Centar

Za razliku od prošle sezone, kada je u italijanskom prvenstvu zabio samo osam pogodaka, već sada se može sa sigurnošću reći da će druga Edinova sezona u Romi biti mnogo uspješnija od debitantske.

Za Džeku je ovo drugi najbolji početak sezone u karijeri, a jedino je uspješniji bio u sezoni 2010/11. kada je u dresu Wolfsburga u prvih pet kola Bundeslige postigao isto toliko pogodaka. Italijanski mediji analiziraju razloge zbog kojih je naš napadač ponovo postao ubitačan, a u nastavku pročitajte tri najveća. Jedan će vas možda iznenaditi…

Saradnja s poznatim nutricionistom

Ako je vjerovati Italijanima, Edin Džeko je tokom ljetne pauze ostvario saradnju sa poznatim italijanskim nutricionistom Guidom Rillom. On je za našeg fudbalera napravio poseban plan prehrane s najboljom kombinacijom proteina, ugljikohidrata i masti, čime je dobio na snazi i ušao u top formu.

Nešto drugačija uloga na terenu

Luciano Spalletti je našem napadaču namijenio nešto drugačiju ulogu na terenu. Edin Džeko sada ima više obaveza u odbrani i nije koncentrisan samo na napad. Osim toga, evidentno je da se naš napadač nalazi u mnogo boljoj formi pa je samim tim i mnogo ubojitiji. U ovoj priči bitan faktor je i samopouzdanje, a Džeko ga je definitivno stekao.

Raspad bh. kolonije u Romi!?

Možda na prvu zvuči čudno, ali odlazak Miralema Pjanića i Ervina Zukanovića iz Rome je prijao Edinu Džeki. Naš napadač je, razumljivo, najviše slobodnog vremena provodio sa svojim sunarodnjacima, a njihovim odlaskom je značajno popravio odnose sa ostatkom svlačionice. Posebno se zbližio sa Danieleom de Rossijem, koji je veliki autoritet u Romi i čija je riječ itekako važna. Osim što je, prema pisanju italijanskih medija, postao omiljen među saigračima, Džeko uživa i veliko poštovanje Luciana Spallettija i čelnika kluba.

Izvor: Sportsport.ba

 

Komentari

Komentara