Održan radni sastanak u cilju obezbjeđenja normalnog funkcionisanja komunalnih i drugih usluga u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

U povodu višednevnih ektremno niskih temperatura, danas je, u prostorijama Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle održao radni sastanak sa direktorima javnih komunalnih preduzeća Centralno grijanje, Vodovod i kanalizacija, Komunalac, JZNU Dom zdravlja, JP Veterinarska stanica, JU Centar za socijalni rad, te predstavnicima Elektrodistribucije Tuzla, PU Tuzla, GiPS, Crveni križ Tuzla i predstavnicima nadležnih gradskih službi.

Reha Centar

„Zbog ekstremno niskih temperatura u zadnjih nekoliko dana, neke gradske službe i preduzeća izloženi su dodatnim naporima, kako bi se poduzele sve mjere u cilju obezbjeđenja normalnog funkcionisanja komunalnih i drugih usluga u gradu. Danas sam saslušao njihove izvještaje. Zadovoljan sam reakcijom nadležnih službi, javnih komunalnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla, a upozorio sam da treba izdržati do konca sedmice ovim tempom, a onda nam ponovo slijede ekstremno niske temperature.

Mogu da kažem da sam zadovoljan reakcijama JKP Vodovod i kanalizacija, na incidente koji se događaju na terenu, jer imaju oko tridesetak intervencija dnevno, zatim Centralnog grijanja, Elektrodistribucije i GiPS-a, to je dio sistema gdje se ne smije stati, te JKP Komunalac, kada je u pitanju prohodnost cesta. Informisani smo da je nekoliko službi, prije svega Centar za socijalni rad, u saradnji sa PU Tuzla, već preventivno zbrinulo beskućnike, kako bi ih zaštitili od bilo kakve vrste nesreće. Imali smo i izvještaj vezan za zaštitu životinja, našeg JP Veterinarska stanica, tako da smo, za sada,  zadovoljni, a nastaviti ćemo analizirati stanje i poduzimati mjere, kako bi se ovakvo stanje i nastavilo.

To je bila svrha ovog sastanka, da obavijestimo građane o poduzetim mjerama i da im pružimo sigurnost da će se tako i nastaviti. Za očekivati je da će problem trajati, uz jednu malu pauzu, kako najavljuju metereolozi, a zatim se nastavljaju ekstremno niske temperature i želim da svi subjekti u gradu Tuzla budu spremni, kao što su bili spremni i do sada, od kako su počele ektremno niske temperature“, izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara