Memorijalni centar Srebrenica zahvalio medijima na podršci obilježavanju 25. godišnjice genocida


Memorijalni centar Srebrenica izražava zahvalnost svim domaćim i stranim medijima na podršci, te vrhunskom i profesionalnom izvještavanju povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Posebno smo zahvalni Javnom RTV servisu BiH, odnosno BHRT-u, koji je bio ključni u osiguranju i organizaciji zvaničnog prenosa. Istovremeno, zahvaljujemo se svim novinarima, producentima, snimateljima i tehničarima iz brojnih javnih i privatnih, domaćih i stranih medija, koji su nam bili podrška u realizaciji i slanju poruke u svijet”, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

“Poruka preko 40 svjetskih lidera nije ostala nezabilježena. Milioni ljudi su vidjeli njihove poruke. Bez podrške koju smo imali od novinara, tehničara i producenata koji su jučer bili u Srebrenici, sve bi bilo znatno teže”, dodaju iz Memorijalnog centra.

“Također, zahvaljujemo se službama za akreditovanje novinara Organizacionog odbora, press službama i službama protokola Predsjedništva BiH, Vlade Federacije BiH, kao i PR agencijama i agencijama za tehničku podršku organizaciji događaja koji su uzeli učešće u različitim segmentima realizacije programa, svim uključenim prevodiocima, producentima i izvođačima”, napominju.

Iz Memorijalnog centra Srebrenica su poručili da će u narednih godinu dana učiniti dodatne napore kako bi se unaprijedila praksa komunikacije s medijima, osiguranje adekvatnih informacija i dostupnost materijala vezanih za genocid u Srebrenici.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara