Masovne grobnice su temelji RS-a

Spread the love
Rental Travel

“Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite – ovo su njeni temelji”, koja je jutros upucena svim zaposlenim Srbima u opštinskoj administarciji u Srebrenici, naš je odgovor na najavu da ce se entitet RS osamostaliti, te poruka da ovaj entitet nema legitimitet i da nikad nece biti priznat kao komad zemlje koji ekskluzivno pripada režimu Milorada Dodika.

Reha Centar

Ovo je za Vijesti.ba rekao Emir Suljagic, koordinator Koalicije Prvi mart, koja je, izmedju ostalih organizacija, ucestvovala u kreiranju pomenute fotografije.

“Kad režim Milorada Dodika bude u stanju da vojnom silom odcijepi mezarje u Potocarima i Tomašicu, tad ce se moci osamostaliti entitet RS. Taj entitet napravljen na kostima moje rodbine i rodbine 100.000 ljudi u BiH koji su imali tu nesrecu da nisu bili Srbi”, porucio je Suljagic.

Na poledjini fotografija navedeni su nazivi 25 subjekata, uglavnom bošnjackih udruženja proisteklih iz rata, medu kojima su i Koalicija Prvi mart, Forum gradana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlovic osudio je ovaj cin i porucio da ce, bez obzira na prijetnje, ucjene i pokušaj zastrašivanja, biti svecano obilježen Dan Republike Srpske.

“Odbornici i službenici srpske nacionalnosti u opštini Srebrenica, usaradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Borackom organizacijom, 8. janura organizovace prijem i svecano obilježiti Božic i Svetog Stefana – krsnu slavu i Dan Republike Srpske”, naglašava Pavlovic.

Bojan Josipovic, zaposlen u opštinskoj službi za boracka pitanja, ocijenio je ovaj cin kao “neizljecivu i opasnu mržnju prema srpskom narodu”, te kao “primitivizmom, provokaciju i prijetnju” i rekaoda ce ovaj slucaj prijaviti policiji, jer je rijec o izazivanju netrpeljivostii narušavanju bezbjednosne situacije u organima opštinske administarcije.

Naime, na “cestitkama” je fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: “Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite – ovo su njeni temelji”.

POKRET ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU;
Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH – br. 859;

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara