Poslanici entitetskog parlamenta sutra o ukidanju vanrednog stanja u RS

Spread the love
Rental Travel

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na kojoj bi trebalo da se razmatra Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta, zakazana je za sutra u Banjoj Luci.

Reha Centar

Vanredno stanje uvedeno je početkom aprila usljed situacije nastale širenjem koronavirusa.

Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice je Prijedlog rebalansa budžeta RS-a za ovu godinu, po hitnom postupku.

Rebalans budžeta iznosi tri milijarde i 613 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 188 miliona KM, odnosno 5,5 posto u odnosu na sredstva planirana budžetskim okvirom za ovu godinu.

Ministarstvu zdravlja povećan je budžet za 29 posto, sa 213,5 na 274,5 miliona KM, a po osnovu rasta transfera Fondu zdravstvenog osiguranja usljed pandemije virusa korona.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i izmjenu Odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2020., koje je sa 315 miliona povećano na iznos do 678 miliona KM.

Na predloženom dnevnom redu je i potvrđivanje akata koje je donijela entitetska predsjednica Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci, za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Zasjedanje entitetskog parlamenta će biti održano u konferencijskoj sali Vlade RS koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

aktuelno.ba / Fena

Komentari

Komentara