Mart u BKC TK: U prvoj sedmici tri predstave i dvije promocije knjiga

Spread the love
Menprom

Martovski program Bosanski kulturni centar TK-a otvorio je sinoć kada je premijerno izvedena pozorišna predstava „Ljubav Omera i Merime“ zasnovana na motivima balade „Smrt Omera i Merime“. Na premijeri je velika sale BKC-a u Tuzli bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a tako će biti i večeras 4. marta, na prvoj reprizi, jer su ulaznice već skoro rasprodane. Predstavu potpisuje Pozorište mladih Tuzle u koprodukciji s Bosanskim kulturnim centrom TK, Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla i Udruženjem „Mladi Tuzle“, a u predstavi igra 50 glumaca, plesača, pjevača i muzičara, članova Mladih Tuzle.
U utorak 5. Marta BKC TK svojim posjetiteljima nudi dva događaja. Prvi je u 18.30 kada će u Plavoj sali BKC biti organizovana promocija romana „Zima u Veneciji“ mladog autora Sanjina Živanovića iz Tuzle. Riječ je o prvom romanu autora, a pore njega o knjizi će govoriti Dragana Žunić, profesorica razredne nastave iz Tuzle.
Istog dana od 20 sati na sceni Velike sale BKC-a naći će se komedija Studentskog pozorišta Banja Luka  “Milka i Neđo”, u kojoj glavne uloge tumače glumci Radenka Ševa i Željko Kasap, a koja u okviru turneje po Bosni i Hercegovini stiže i u Tuzlu.
U povodu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 20. Dana mladih Tuzle, u Bosanskom kulturnom centru TK 6. marta 2024. godine bit će promovisana knjiga “Snaga žene” autorice prof. dr. Mirzete Hadžić Suljkić. Na promociji će pored autorice o knjizi koja tematizira ženski aktivizam u periodu agresije na Republiku Bosnu i Hedrcegovinu i detaljno obrađuje rad Muslimansko akademskog društva žena Okruga Tuzla, govoriti i članice Uređivačkog odbora prof. Meliha Terzić, prof. Azra Arnaut, te recenzent prof. dr. Adnan Tufekčić. Promocija će biti održana u Velikoj sali BKC TK sa početkom u 18.00 sati.
Prvu martovsku sedmicu u BKC Tuzla završit će Enis Bešlagić sa svojom predstavoom “Da sam ja neko”. Riječ je o Enisovoj prvoj samostalnoj autorskoj predstavi, na kojoj je kako je istakao radio sa željom da u nju pretoči svoj život, počevši od djetinjstva i onoga ko je želio biti, pa sve do onoga ko je danas sa svojih 49 godina života.
Informacije vezane za predstojeće događaje moguće je dobiti u marketing službi BKC TK na broj telefona 036 311 070.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara