Maj u BKC TK: Publiku čekaju koncerti, predstave, promocije, izložbe…

Spread the love
Menprom

Maj u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, tradicionalno donosi mnoštvo dođaja, a izuzetak nije ni ovaj, koji će publici ponuditi mnošto raznolikih programa.
Fond “Bošnjaci” u saradnji sa Muzejom “Alija Izetbegović”, Fondacijom “Alija Izetbegović”, Udruženjem “Mladi muslimani” i JU Bosanski kulturni centar TK u utorak 7. maja organizuje Studentsku konferenciju o Aliji Izetbegoviću pod nazivom ”Bosna prije svega”. Dio ovog događaja, koji počinje u 13.30 sati u Plavoj Sali, je Izložba fotografija pod nazivom “Sjećanja”.
U srijedu su na programu dva događaja. U velikoj sali od 18.00 sati Nova ženska inicijativa Tuzla zajedno sa Aktivom pedagoga osnovnih škola Tuzle i učenicima iz osnovnih škola Tušanj, Breške, Jala i Richmond Park organizuje manifestaciju “Majčin dan”, dok u 18.30 sati u Plavoj sali BKC-a Kadifa Tahirović promoviše svoj roman “Iza rešetaka ljubavi”. Pored autorice o knjizi će govorit pisci Fajko Kardić i Dario Blagojević.
Velikom predstavom polaznika iz svih njihovih obdaništva JU “Naše dijete” Tuzla, u petak 10. maja (18.00) organizuje predstavu povodom 78. godišnjice rada.
Subota 11. maj je rezervisan za još jedan dječiji program, a radi se o magičnoj komediji – hit mađioničarskoj predstavi koju potpisuje regionalno popularni Mađioničar Strahinja.
Pozorišna predstava „Ljubav Omera i Merime“, zasnovana na motivima balade „Smrt Omera i Merime“ nakon premijere, prvih repriza i izvedbi za škole, koje je ukupno vidjelo više od 3000 ljudi, ponovo je na Velikoj sceni BKC-a u ponedjeljak 13. maja 2024. godine u 19.30 sati. Predstavu potpisuje Pozorište mladih Tuzle u koprodukciji s BKC TK, Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla i Udruženjem „Mladi Tuzle“, a u predstavi igra 50 glumaca, plesača, pjevača i muzičara, članova Mladih Tuzle.
Queen Sensation bend, poznat kao jedan od najboljih Queen tribute bendova na svijetu, 14. maja (20.00 sati) nastupit će u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Svojim fantastičnim zvukom i energičnom izvedbom ovaj bend neodoljivo podsjeća na poznati britanski bend koji predvodi legendarni Freddie Mercury. Bend čine profesionalni muzičari koji su svirali sa najvećim i najpoznatijim zvijezdama regiona.
GKUD Bosna Tuzla 17. maja organizuje svoj tradicionalni koncert. Koncert će biti održan u Velikoj Sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 19,00 sati na kojem će nastupiti sve sekcije Društva i gosti.
Za drugu polovinu maja najavljujemo Svečanu akademiju 348. Generacije maturanata Behram-begove medrese koja na program 18. maja, zatim promociju knjige “Međugorac sa Peštera” Hake Duljevića koja će biti održana 23. maja, obilježavanje Dana bijelih traka u okviru kojeg će 30. maja biti promovisana knjiga “Svjedok zločina” autora Roya Gutmana, a majski program će zatvoriti samostalna izložba slika Hajrudina Softića Gea, koja će biti otvorena 31. maja.
Informacije vezane za predstojeće događaje moguće je dobiti u marketing službi BKC TK na broj telefona 035 311 070.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara