Internacionalni kongres studenata i mladih doktora „MediCon 2015“, Tuzla od 30.10.-01.11.2015. godine.

Menprom

Projekat Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, koji će nakon više od dvije decenije na jednom naučnom skupu u Tuzli okupiti studente medicine iz raznih krajeva svjeta, privukao je veliku pažnju među budućim stručnjacima u oblasti medicine.

Reha Centar

Do sada je registrovano preko 250 učesnika iz 18 zemalja Evrope, Azije i Afrike, a dio “MediCon-a 2015.” kroz učešće u kongresnim programima bit će i svih šest medicinskih fakulteta u BiH iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle.

„MediCon 2015.“ je projekat pokrenut s ciljem da pruži studentima i mladim doktorima priliku da se okušaju u pisanju i prezentaciji naučnih i naučno-istraživačkih radova. Pored sticanja kompetencija i znanja vezanih za oblast njihovog (bio)medicinskog israživanja, studenti i mladi doktori će imati priliku da razmjene kontakte i da sklope prijateljstva sa mnogim prominentnim stručnjacima i kolegama, vezanim za blisku oblast.

MediCon 2015

Učesniće će imati priliku slušati pet plenarnih predavača, osam punih studentskih sesija, četiri radionice i brojne sadržaje koji će u tri dana biti prezentirani na Medicinskom fakultetu u Tuzli.  U sklopu programa će biti promovisan i treći broj časopisa “PULSUS”.

MediCon 2015

Pokrovitelj kongresa su Vlada Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli, suorganizator Medicinski fakultet u Tuzli, a podršku projektu dali su Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, Univerzitetsko klinički centar Tuzla, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Unija studenata Univerziteta u Tuzli, počasni partner kongresa Bosnalijek, zlatni sponzor studentski hotel Dorrah, sprebreni sponzor Hemofarm, bronzani sponzor Bingo, te drugi prijatelji i partneri događaja.

Više informacija o događaju se može naći na web stranici: http://medicon.us-medicus.ba/

aktuelno.ba

Komentari

Komentara