Građani BiH su svakodnevno izloženi brutalnom nasilju kriminalaca

Rental Travel

Izrazito je zabrinjavajuća šutnja izabranih zvaničnika na svim nivoima vlasti i svih drugih odgovornih funkcionera na stanje u kojem su građani BiH taoci kriminalnih grupa i raznih uličnih razbojnika, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Građani BiH su svakodnevno izloženi brutalnom nasilju kriminalaca i stanju potpune bezbjednosne nesigurnosti, te je nedopustiva šutnja i nereagovanje državnih policijskih agencija, pravosuđa, prekobrojnih poslanika i delegata, kao i preko stotinu predobro plaćenih ministara, njihovih zamjenika i savjetnika.

Građani BiH nisu sigurni ni u svojom domovima, opravdano strahuju od običnog izlaska na ulicu, odlaska na posao ili u javni objekat, a posebno su zabrinuti za svoju djecu koja su dodatno izložena i brutalnom maloljetničkom kriminalu. Sva lica u državi koja se nalaze na bilo kakvoj javnoj funkciji moraju se staviti u službu zaštite građana i svojim konkretnim djelovanjem obezbijediti svima sigurno životno okruženje i slobodu kretanja bez straha od nasilja uzrokovanog sve češćim napadima razbojnika koji su i u službi političkog podzemlja, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Press BOSS-a – aktuelno.ba

Komentari

Komentara