Premijer TK Irfan Halilagić: Bosna i Hercegovina je uvijek pobjeđivala sve retrogradne politike i političare

Spread the love
Menprom

U povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Vlada Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem je položila cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli. Cvijeće je položeno na Partizansko spomen obilježje,  Spomenik zlatnim ljiljanima, Spomenik poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina i Mezarje/groblje civilnim žrtvama rata.

Reha Centar

Ovom prilikom premijer Halilagić je još jednom ponovio neophodnost obilježavanja ovog datuma te napomenuo da je Bosna i Hercegovina u svim vremenima pobjeđivala svaki pokušaj njene destabilizacije te kako će to biti i danas i sutra.

Više u VIDEO prilogu:

Na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona premijer Halilagić je pročitao i prigodan referat posvećen današnjem prazniku. U okviru podnesenog referata je istaknuo da „Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona kao i svi drugi organi vlasti Tuzlanskog kantona, današnjom sjednicom žele potvrditi državno-pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine i svoju odlučnu namjeru za razvoj našeg Kantona u svim segmentima života“.

S obzirom da te 1992. godine nije imao pravo glasa, simboličnim ubacivanjem listića u glasačku kutiju premijer Halilagić je danas iskazao svoje opredjeljenje i spremnost da se bori za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu

Također, Premijer se zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali današnju svečanost, obilježili jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje i time dali do znanja da „nas ništa neće pokolebati na našem putu da izgradimo i očuvamo prosperitetno, multietničko, multikulturalno društvo, društvo od tolerancije, povjerenja, te da čuvamo i branimo našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, demokratsku državu u kojoj će se uvažavati principi opšteljudskih prava i sloboda.“

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara