SDP i SDA koče procese jer žele svog mandatara

Spread the love
Menprom

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona, press konferenciju su održali predstavnici  Kluba poslanika Stranke za BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, Klub vijećnika HDZ-a, te nezavisni poslanik Zoran Jovanović.

Reha Centar

Svi gore pomenuti se u potpunosti ograđuju od trenutnog pasivnog stanja u Skupštini Tuzlanskog kantona, a u vezi sa imenovanjem mandatara Vlade.

Naime, prema članu 193. Poslovnika o radu Skupštine, prijedlog za mandatara Vlade daje ona stranka koja ima najviše poslanika u Skupštini, ili dvije najjače stranke, u ovom slučaju SDP i  SDA.

DSC_0033

Kako nezvanično saznajemo SDP potpomognut SDA, NS Radom za boljitak, BPS-om i nezavisnim poslanicima Šabovićem i Azapagićem žele da ovladaju ministarstvima, koja će po Ustavu i Zakonu naravno predložiti novoimenovani mandatar.

DSC_0017

Mr. Besim Imamović je istakao da ova grupacija koja se danas obratila medijima nikada do sada nije pokušala manipulirati i kanalisati zahtjeve obespravljenih građana u svoje političke ciljeve, ali da to neki bar do sada viđenom rade više nego očigledno, te pozvao SDP na Ustavnu poziciju koju trenutno ima u Skupštini Tuzlanskog kantona.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara