Zlatna olimpijka rasplakala Njemačku: Znam da više nikad neću moći hodati, ali…

Spread the love
Njemačka biciklistica Kristina Vogel koja je prije dva mjeseca stradala u nesreći na stazi potvrdila je ove srijede u Berlinu da je trajno paralizirana, ali i najavila da je spremna nastaviti se boriti u želji da vratio funkcionalnost u svoj život…
Menprom

Njemačka 27-godišnjakinja može se pohvaliti s dvije zlatne olimpijske medalje, iz Londona i Rija, ali njezina karijera završila je potkraj lipnja teškom nesrećom na velodromu u Cottbusu kada se sudarila s nizozemskom kolegicom koju nikad nije htjela imenovati.

Reha Centar

Vogel je pretrpjela teške ozljede kralježnice kao i prsa, a dva mjeseca nakon nesreće potvrdila je na emotivnoj press konferenciji da je trajno paralizirana.

‘Brzo mi je postalo jasno da neću moći hodati. I znam da suze neće pomoći. Tako je, kako je. Spremna sam prihvatiti ovaj izazov i izvući najbolje iz njega,’ izjavila je Kristina Vogel i ganula naciju.

‘Ne želim sebe uspoređivati s Michaelom Schumacherom. Moglo je biti puno gore. Kad sam vidjela fotografije svoje kralježnice, zaključila sam da sam imala i sreće. Moglo je biti puno, puno gore. Mora da imam anđela čuvara. Postavljanje pitanja ‘zašto ja’ ne vodi daleko. Želim se vratiti u život, ne ovisiti mnogo o pomoći. Moram upotrijebiti snagu koju sam pokazala u svim natjecanjima tijekom mojeg života,’ dodala je zlatna olimpijka i zaključila:

‘Prvi put imam vremena donositi odluke za sebe, mogu biti slobodna i učiti korak po korak ono što trebam raditi. Želim jednog dana nešto napraviti za biciklizam. Želim mu nešto vratiti od onog što mi je dao.’

Tužna Kristinina priča sigurno će još dodatno osvijestiti probleme ljudi s ozlijeđenom leđnom moždinom u Njemačkoj pa možemo očekivati na startu Wings for Life World Run utrke u Münchenu sljedeće godine, koja je uz zadarsku bila uvijek jedna od najbrojnijih, još više prijavljenih natjecatelja, u zajedničkoj težnji donacijama pomoći pronalasku lijeka..

Tportal.hr

 

Komentari

Komentara